În timp ce Doina Gradea transmite prin toate comunicatele de presă că MediaSind este ilegal în SRTV,
Tribunalul București a decis că Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind are dreptul legal să-și reprezinte membrii din Televiziunea Română!
Pentru acest proces Doina Gradea a cheltuit mii de euro din bani publici
Tribunalul Municipiului București a respins acțiunea depusă de Societatea Română de Televiziune prin președintele-director general, Doina Gradea, de a constata că Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, în calitate de organzație națională a jurnaliștilor, nu are dreptul de a-și reprezenta membrii afiliați din Televiziunea Națională! (vezi aici hotărârea: http://www.tmb.ro/index.php/dosare_ecris?id_dosar=300000000922665).
Prin această acțiune, casa de avocatură Zamfirescu, Racoti & Partners angajată cu peste 50 000 de euro pentru a se război cu MediaSind și cu jurnaliștii de la cotidianul Libertatea (amănunte aici: Administrația Gradea angajează, pe bani publici, o casă de avocatură pentru a se război cu MediaSind TVR și cu jurnaliștii de la cotidianul Libertatea! ), a solicitat instanței să constate că Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind nu este un sindicat constituit la nivelul SRTv și, în consecință, nu are ce căuta în Televiziunea Națională ca să demaște abuzurile din această instituție publică de presă! Precizăm că potrivit informațiilor apărute în presă, casa de avocatură Zamfirescu, Racoti, Vasile & Partners este una dintre cele mai scumpe case de avocatură din țară (amănunte aici https://m.luju.ro//dezvaluiri/anchete/scump-dom-le-scump-lumeajustitiei-ro-prezinta-in-premiera-contractul-dintre-ministerul-mediului-si-sca-zamfirescu-racoti-predoiu-ministerul-plateste-90-euro-plus-tva-pe-ora-de-avocat-contractul).
Deși instanța a soluționat cauza doar într-un singur termen, avocații SRTv au solicitat cheltuieli de judecată în cuantum de aproximativ 11 500 lei, sumă pe care a plătit-o deja Televiziunea Română! Este revoltător că, în timp ce salariații instituției sunt plătiți la minimul grilei de salarizare, iar studiourile teritoriale au primit buget zero lei pentru investiții, Doina Gradea aruncă banii instituției pe cele mai scumpe case de avocatură din țară doar pentru ca sindicatul nostru să dispară și să nu mai demaște ilegalitățile din TVR.
Așa cum a reținut și instanța de judecată, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind are personalitate juridică prin Sentinta nr.2782 din data de 12.04.2001, având membri în Televiziunea Română, Radio România, AGERPRES și în mai multe instituții de media publice sau cu capital privat. În data de 13.04.2017, prin sentinta nr. 3486/2017 rămasă definitivă, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a fuzionat prin absorbție cu Sindicatul din Televiziunea Națională, TVR SIND, preluând și calitatea de sindicat de unitate la nivel de SRTv. Aceste realități sunt confirmate de sentințe judecătorești în mai multe procese pierdute de TVR, dar și de Ministerul Muncii, care, în adresa nr.105/IM/07.08.2019, a confirmat dreptul MediaSind de a-și reprezenta membrii din Televiziunea Națională. (amanunte aici: : Ministerul Muncii demontează diversiunile conducerii Televiziunii Române! )
Diversiunile securistice ale conducerii TVR au fost demontate și de ITM București, prin recunoașterea și înregistrarea actului adițional la contractul colectiv de muncă din SRTV, încheiat în baza mandatului acordat Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind și de Sindicatul TVR Craiova, document semnat chiar de Doina Gradea! ( Noile drepturi câștigate la negocierile colective din TVR au intrat în vigoare!)
Având în vedere aceste argumente, precum și faptul că din cauza acestei diversiuni puse la cale de acoliții șefei TVR, observatorul MediaSind nu a fost lăsat să facă parte din comisia de cercetare disciplinară a conducerii Studioului TVR Cluj, MediaSind va depune mai multe plângeri penale împotriva membrilor Comisiei Gradea-Tompea, formată din: Carla Tompea, Directorul Departamentului Programe, cea care a întocmit și raportul în baza căruia sunt acuzați angajații TVR Cluj, Alexandru Dumitrescu, avocat și fost partener de afaceri al șefei TVR, Adrian Fulea, fost colonel STS, referent la Compartimentul Informații Clasificate, Eduard Dârvariu, contestat pentru implicarea directă în realizarea sesizării și în sincopele de comunicare cu TVR Cluj și Roxana Ionescu, șefa compartimentului juridic.
MediaSind va lua în calcul organzarea unor manifestări publice în fața studioului TVR Cluj (pentru a sprijini angajații din această instituție împotriva presiunilor șefei TVR), în fața sediului PSD (pentru a solicita retragerea sprijinului politic acordat de acest partid Doinei Gradea), precum și în fața Diecției Naționale Anticorupție (pentru a depune sesizările penale împotriva Comisiei Gradea-Tompea).
Departament Comunicare SRJ MediaSind
București, 8 octombrie 2020